Deh, pentru ȘEFU'!/Grila TVR 2 a fost MODIFICATĂ pentru a transmite concertul aniversar al PNL și discursul președintelui Klaus Iohannis

Deh, pentru ȘEFU'!/Grila TVR 2 a fost MODIFICATĂ pentru a transmite concertul aniversar al PNL și discursul președintelui Klaus Iohannis

Conducerea televiziunii publice a decis să modifice grila TVR 2 pentru a transmite o parte din concertul aniversar „PNL - 140 de ani de viziune, onoare şi patriotism”, respectiv discursul președintelui Iohannis și concertul propriu-zis, a precizat, pentru Evenimentul Zilei, Romina Surugiu, membră a consiliului de administrație al televiziunii publice. Concertul va avea loc în această seară, la Opera Națională, începând cu ora 19.00.

 Surugiu a arătat că PNL a solicitat transmiterea acestui eveniment încă de acum patru luni. În plus, grila televiziunii publice suferă constant modificări, a spus ea. De exemplu, duminică, grila a fost modificată pentru o dezbatere între Ion Iliescu și Răzvan Theodorescu, prin care s-au marcat trecerea a 25 de ani de la prima dezbatere televizată din campania prezidențială.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu, au afirmat, ieri, într-un comunicat de presă, că "banii publici nu trebuie folosiţi pentru a favoriza acţiuni cu iz electoral ale PNL".

"Circulă informaţia conform căreia domnul Stelian Tănase, în calitate de şef al Televiziunii Publice, a decis schimbarea grilei de programe a canalului TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, timp de o oră, evenimentul aniversar al Partidului Naţional Liberal. Domnul Tănase trebuie să răspundă dacă este aşa, pentru că, dacă se confirmă, ar fi un gest de ingerinţă editorială, cu un direct şi puternic caracter politic! Un concert aniversar de partid nu poate fi un eveniment suficient de important pentru schimbarea peste noapte a grilei Televiziunii Publice, în intervalul orar în care sunt cele mai ridicate audienţe! TVR este finanţată din bani publici, iar banii publici nu pot fi puşi la dispoziţia unui partid", au cerut Georgică Severin şi Mădălin Voicu.

Cei doi parlamentari au susținut că, prin decizia aceasta, Stelian Tănase "dă impresia că îşi plăteşte din bani publici susţinerea pe care i-o acordă PNL".

Totodată, Georgică Severin şi Mădălin Voicu au cerut conducerii Televiziunii Române să ofere explicaţii publice cu privire la această decizie şi să anunţe "dacă are în plan şi alte ingerinţe în politica editorială a TVR".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...