Deputații PMP se alătură Grupului parlamentar popular și democrat, fost PP-DD

Deputații PMP se alătură Grupului parlamentar popular și democrat, fost PP-DD

Deputatul Daniel Fenechiu a anunțat miercuri că șase deputați, membri ai PMP, vor activa în cadrul fostului grup parlamentar PP-DD.

"Anunțăm că, începând cu acest moment, deputații fondatori ai PND (Partidul Național Democrat-n.r.) împreună cu deputații din PMP au luat decizia să acționeze împreună într-un grup. Practic, începând de astăzi, 16 deputați vor activa în cadrul Grupului parlamentar democrat și popular", a declarat Daniel Fenechiu.

El a precizat că fiecare dintre partide o să își păstreze identitatea, iar motivul asocierii constă într-o mai bună exercitare a mandatului parlamentar și o mai bună afirmare a intențiilor politice.

Răspunzând unei întrebări, Fenechiu a susținut că nu o să primească indicații de la fostul președinte Traian Băsescu.

"Nu o să primim indicații de la Traian Băsescu pentru că suntem persoane mature, suntem persoane înțelepte, suntem persoane care știm ce să facem cu mandatul nostru parlamentar. (...) Președintele Băsescu, ca orice om politic din țara asta, poate avea idei bune sau mai puțin bune. În momentul în care președintele Băsescu vine cu o idee bună, fără îndoială îi vom da curs. Dacă ideea nu satisface modul nostru de a vedea lucrurile, o să îi spunem : domnule președinte, suntem de altă părere", a precizat Fenechiu.

Întrebat dacă PNL le solicită să se alăture pentru o majoritate, el a spus că nu știe încă ce o să facă. "O să discutăm, o să analizăm, o să vedem de ce ne solicită, o să vedem pe cine vor să pună prim-ministru, o să vedem ce viziune au și, în momentul când o să avem aceste informații, o să ne consultăm și o să luăm o decizie în mod democratic și vă anunțăm", a explicat Fenechiu.

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că grupul politic este deschis dialogului.

Liderul grupului parlamentar va fi în continuare Ștefan Burlacu, care va fi ajutat de Clement Negruț. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...