Deputatul Ion Diniță va fi cercetat în libertate, sub control judiciar

Deputatul Ion Diniță va fi cercetat în libertate, sub control judiciar

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins joi cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ion Diniță, urmând ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Decizia instanței nu este definitivă.

Ion Diniță a fost prezent în sala de judecată atunci când s-a dat soluția instanței, după care a ieșit împreună cu avocatul său, Gheorghiță Mateuț, însă nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Deputatul Ion Diniță este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Potrivit documentelor de la dosar, firma Gotic SA Brașov, unde Ion Diniță era director general, a primit de la CJ Brașov contracte din bani publici cu încălcarea normelor legale, prejudiciul fiind de peste 7 milioane euro.

Astfel, în perioada 2006-2007, în urma desfășurării procedurilor de achiziție publică — licitație deschisă, Consiliul Județean Brașov, reprezentat de Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Brașov, declarată câștigătoare a licitațiilor, reprezentată de Ion Diniță.

Aristotel Căncescu se află în arest preventiv din 7 octombrie, el fiind acuzat de fapte de corupție în legătură cu atribuirea unor contracte din bani publici.

În același dosar a fost pus sub acuzare și administratorul public al CJ Brașov, Radu Ispas.

DNA susține că, în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, președintele CJ Brașov a desfășurat "o activitate infracțională vastă" în legătură cu gestionarea bugetului CJ Brașov și în special cu activitatea de achiziții publice, favorizând două firme "de casă", de la care primea în schimb mită.

Anchetatorii susțin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecți, dar în special de cel al lui Radu Ispas, în interes propriu și al firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...