DGPMB: 18 persoane propuse pentru arestare preventivă, în urma unor percheziții la contrabandiști cu tutun

DGPMB: 18 persoane propuse pentru arestare preventivă, în urma unor percheziții la contrabandiști cu tutun

Optsprezece persoane au fost reținute și urmează să fie prezentate marți instanței cu propunere de arestare preventivă, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii Capitalei într-un caz privind contrabanda cu tutun și produse din tutun.

"Luni, 18 ianuarie, peste 150 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au efectuat 36 de percheziții în municipiul București și în județul Suceava și au pus în aplicare 40 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de contrabandă cu tutun și produse din tutun", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis marți AGERPRES.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că persoanele implicate introduceau în România, din spațiul extracomunitar, cantități de tutun și produse din tutun având ca destinație finală principală municipiul București.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării, peste 250.000 de țigarete.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cu 18 persoane în stare de reținere, urmând a fi prezentate magistraților", se arată în comunicat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”