Diplomatul Traian Hristea, numit șef al delegației UE în Kazahstan

Diplomatul Traian Hristea, numit șef al delegației UE în Kazahstan

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că diplomatul român Traian Hristea a fost numit șef al delegației Uniunii Europene în Kazahstan.

Conform unui comunicat al MAE transmis miercuri AGERPRES, decizia a fost luată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, în contextul anunțării, la 28 iulie, a noii organigrame a Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Anterior, diplomatul Traian Hristea a ocupat aceeași funcție în Armenia, în perioada 2011-2015.

"România își aduce astfel contribuția la promovarea și protejarea intereselor și valorilor Uniunii Europene în spațiul Asiei Centrale. Mă bucur să constat că expertiza diplomației române pe spațiul estic, și nu numai, își găsește recunoaștere și apreciere", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, conform comunicatului citat.

MAE adaugă că această numire confirmă eforturile constante pentru o pregătire adecvată a diplomaților români în vederea unei reprezentări de succes în cadrul SEAE, precum și campania politico-diplomatică activă desfășurată permanent în vederea promovării acestora la toate nivelurile decizionale ale Serviciului.

În acest moment, prezența românească în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă se ridică la 14 persoane, din care opt în centrala de la Bruxelles și șase în delegațiile UE.

Traian Hristea este membru al Corpului Diplomatic și Consular al României din anul 1995. A fost ambasador al României la Kiev în perioada 2005-2010, iar în Centrala MAE a condus Direcția Prognoză și Planificare Politică în perioada 2010-2011 și a fost director al Direcției Europa Lărgită și Republica Moldova în perioada 2004-2005. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...