Directorul SRI efectuează o vizită în SUA; întâlniri cu directorul CIA și conducerea FBI

Directorul SRI efectuează o vizită în SUA; întâlniri cu directorul CIA și conducerea FBI

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, care se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit cu directorul CIA, John O. Brennan, printre subiectele abordate în cadrul întrevederii regăsindu-se teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre România și SUA. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de SRI, întrevederea cu directorul CIA a avut loc marți, cei doi directori discutând inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state.

"În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității", precizează comunicatul de presă.

Conform sursei citate, directorul SRI a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității.

În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane, se mai arată în comunicatul SRI.

"Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrise Parteneriatului Strategic", subliniază sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?