DNA: Bulibașa Ferdinant Stănescu, trimis în judecată

DNA: Bulibașa Ferdinant Stănescu, trimis în judecată

Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe bulibașa Ferdinant Stănescu, acesta fiind acuzat de trafic de influență după ce a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma totală pretinsă pentru a influența trei magistrați din Iași.

Conform unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în zilele de 22 și 25 noiembrie, precum și pe 9 decembrie 2015, Ferdinant Stănescu a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, care aveau de soluționat o cauză penală în care o rudă a denunțătorului fusese trimisă în judecată în stare de arest preventiv.

"În schimbul banilor pretinși, inculpatul a afirmat că îi va determina pe magistrați să dispună punerea în libertate a persoanei respective. Inculpatul mai susținea că fiecare dintre cele trei persoane ('doi procurori și un judecător') urma să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunțătorului, încă 5.000 de euro/persoană", se menționează în comunicatul DNA.

Pe 9 decembrie, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, Ferdinant Stănescu a primit de la denunțător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține arestarea preventivă.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informații.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale