DNA cere închisoare cu suspendare pentru judecătorul Toni Neacşu

DNA cere închisoare cu suspendare pentru judecătorul Toni Neacşu

Instanţa supremă a ascultat miercuri pledoariile finale în dosarul de corupţie al fostului judecător Toni Neacşu, trimis în judecată, în 25 aprilie 2013, fiind acuzat că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu.

După 15 ani de magistratură, judecătorul Adrian Toni Neacşu a decis să renunţă definitiv la cariera de judecător. Acesta şi-a înaintat demisia Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), unde a activat ultima dată, în primăvară fiind suspendat din activitate ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar de corupţie.

În toamnă, Adrian Toni Neacşu a dat examen de intrare în avocatură, fiind admis de curând în Baroul Bucureşti.

„După 15 ani de magistratură voi pune punct. Şi de la capăt. Am încă restante faţă de judecători, însă acum nu-i mai pot apăra. E timpul să trec mai departe, cu entuziasm şi fără regrete. Plec fără să datorez nimic nimănui, dimpotrivă. Da, restanţe. Proiecte neterminate, acţiuni nederulate, lupte nefinalizate. Las sistemul într-o stare infinit mai deplorabilă decât era când eu am intrat în CSM. Voi continua luptele, însă cu altă muniţie şi dintr-o altă poziţie. Plecarea mea vulnerabilizează mulţi dintre colegii mei, cărora le eram paratrăsnet. Voi spune o dată şi-o dată tot ce este de spus, fără reţineri şi auto-cenzuri etice. Nu pot acum”, a spus fostul magistrat pe Facebook.

Acesta fost trimis în judecată pentru fapte asimilate de corupţie, pentru că ar fi încasat suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. Dosarul său se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale