DNA cere mandate de ARESTARE pentru Cocoş şi Bica într-un NOU dosar

DNA cere mandate de ARESTARE pentru Cocoş şi Bica într-un NOU dosar

DNA cere astazi judecatorilor arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Dorin Cocos si Alina Bica (deja arestati preventiv in alte dosare), de data aceasta intr-un dosar care priveste infractiuni de trafic de influenta si dare de mita.

Procurorii DNA arata intr-un comunicat de presa ca Dorin Cocos ar fi promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, 16 milioane euro in transe pentru a face trafic de influenta pe langa doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica si Sergiu Diacomatu (trimis in judecata in alt dosar) pentru rezolvarea a doua dosare de despagubire. In schimbul rezolvarii unuia dintre dosare, Dorin Cocos i-ar fi dat Alinei Bica o parte dintr-un teren situat in Snagov.

In acelasi dosar au fost retinuti Adriean Videanu si Alin Cocos (fiul lui Dorin Cocos), DNA cerand si pentru acestia arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30 ianuarie 2015, a inculpatului COCOȘ DORIN, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- trafic de influență,
- dare de mită.

Inculpații COCOȘ DORIN și BICA ALINA MIHAELA (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentați, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de COCOȘ ALIN, VIDEANU ADRIEAN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORIAN.

La data de 29 ianuarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Bica Alina Mihaela.

În prezenta cauză, inculpata BICA ALINA MIHAELA este cercetată cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- luare de mită (2 infracțiuni),
- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit(2 infracțiuni),
- favorizarea făptuitorului.

În ordonanța de reținere a inculpatului COCOȘ DORIN se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).
Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, inculpatei Bica Alina Mihaela.

Inculpatului Cocoș Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…