DNA: Fostul primar al municipiului Reșița Mihai Stepănescu, trimis în judecată

DNA: Fostul primar al municipiului Reșița Mihai Stepănescu, trimis în judecată

Procurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihai Stepănescu, primar al municipiului Reșița, județul Caraș-Severin, la data faptelor, pentru două infracțiuni de luare de mită. În același dosar au mai fost deferiți justiției Stelian Tăune, pentru dare de mită, și Antonia Ioana Șandru, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar, a pretins și a primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la Stelian Tăune, pentru atribuirea unor contracte de lucrări de interes public, în mod discreționar, societății comerciale reprezentată de acesta.

"Astfel, Mihai Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, Stepănescu a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Mihai Stepănescu, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în Reșița, a fost de 214.954 lei", susțin procurorii.

DNA precizează că persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Șandru, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primar, diverse sume de bani, respectiv transmitea din partea acestuia dorința de a i se remite bunuri și de a i se presta servicii.

Anchetatorii au reținut că, în același context, ea a primit de la același om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș — Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din Serviciului Român de Informații.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

3 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

4 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire