DNA, precizări după CONTRACTUL cu Lukoil

DNA, precizări după CONTRACTUL cu Lukoil

Lukoil Romania va asigura in urmatorii 4 ani carburanti auto, pe baza de card de credit si bonuri valorice, pentru autoturismele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Acordul cadru, atribuit in data de 16 septembrie de catre DNA, in urma unei licitatii deschise, are o valoare finala cu TVA de peste 5,86 milioane lei (peste 1,3 milioane de euro) si este finantat din fonduri bugetare a fost anunțul care a luat prin surprindere pe toată lumea. Motivul este simplu: Lukoil face obiectul unei anchete penale, societatea având, în trecut, chiar și sechestru pe conturi. 

DNA vine cu precizări despre acest caz: autoritățile contractante nu au posibilitatea să elimine din procedura de licitație acele persoane fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale. 

Iată comunicatul complet:

Procedura în urma căreia a fost atribuit contractul menționat în articol a fost licitație deschisă desfășurată prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). La licitație s-au înscris trei ofertanți, iar oferta câștigătoare a fost declarată în conformitate cu dispozițiile legale în materia achizițiilor publice, respectiv criteriul „prețul cel mai scăzut”. În urma clasamentului făcut în funcție de criteriul sus menționat a fost declarată câștigătoare oferta SC Lukoil România SRL. 

În termenul prevăzut de lege, nu a fost depusă nicio contestație de către ceilalți competitori participanți la licitație, prin urmare contractul cadru a fost încheiat la data de 16.09.2015.

Potrivit OUG 34/2006, cu modificări și completările ulterioare, în vigoare la această dată, autoritățile contractante nu au posibilitatea să elimine din procedura de licitație acele persoane fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...