DNA s-a autosesizat în cazul președintelui PSD Satu Mare

DNA s-a autosesizat în cazul președintelui PSD Satu Mare

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea s-au sesizat marți din oficiu, în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la implicarea președintelui organizației județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, în săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au precizat că în cazul lui Mircea Govor se vor face cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Din datele și informațiile deținute a rezultat că, în 4 noiembrie, după primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene PSD Satu Mare, a convocat într-o ședință membri ai PSD care dețin funcții de conducere în instituțiile deconcentrate, primari, aleși locali și județeni, acesta amenințându-i pe participanți că se va folosi de influența și autoritatea funcției sale pentru a-i destitui pe aceia care nu aduc voturi suplimentare pentru candidatul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Cu aceeași ocazie, Mircea Govor i-ar fi amenințat pe primarii și aleșii locali PSD că va uza de influența și autoritatea sa pentru a le tăia alocațiile bugetare.

Ședința din 4 noiembrie a fost înregistrată de unul dintre participanți, înregistrarea fiind postată pe mai multe site-uri de pe internet, iar redarea în formă scrisă a fost publicată/difuzată de mai multe ziare, posturi de radio și televiziune începând cu 10 noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”