DNA: Șefi din Poliția de Frontieră Giurgiu și Calafat, trimiși în judecată în stare de arest preventiv

DNA: Șefi din Poliția de Frontieră Giurgiu și Calafat, trimiși în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi comisari șefi de poliție - Costel Simion, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat la data faptelor, și Ionuț Damian, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, la data faptelor -, pentru mai multe fapte de corupție.

Costel Simion este acuzat de instigare la abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, dare de mită și cumpărare de influență, iar Ionuț Damian — de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, luare de mită și trafic de influență.

În dosar, a fost deferit justiției și Ovidiu Florinel Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, la data faptei, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în toamna anului 2015, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuț Damian să-și îndeplinească, în mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activității agentului de poliție Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut.

"În urma efectuării 'cercetării' respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie 2015, pentru a 'recompensa' activitatea desfășurată de șeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare lui Ionuț Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Ovidiu Cotoi să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său, mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord. Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis lui Costel Simion, odată cu produsele alimentare, și o sticlă de whisky 0,7 l", susțin procurorii.

DNA precizează că, pe de altă parte, Costel Simion a promis și oferit lui Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și, posibil, și alte aspecte privind propria carieră.

"La 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparținând lui Simion au fost găsite de procurorii anticorupție bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, lui Damian, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei", se arată în comunicat.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /