Dorin Florea: M-au trimis în judecată pentru finanțarea cluburilor sportive și eu am sentință că aceasta e corectă

Dorin Florea: M-au trimis în judecată pentru finanțarea cluburilor sportive și eu am sentință că aceasta e corectă

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat marți, într-o conferință de presă, că municipalitatea a obținut o sentință judecătorească definitivă prin care sunt menținute hotărârile Consiliului local din 2014 privind finanțarea unor cluburi sportive. Florea a făcut referire la cazul recent câștigat de Primăria Târgu Mureș într-un proces intentat de Asociația pentru Minți Pertinente AMPER, prin care se solicita anularea a cinci hotărâri de Consiliu Local din 2014, prin care au fost acordate 11,6 milioane de lei pentru finanțarea celor cinci cluburi din oraș, AS Ardealul (ASA), BC Mureș, CS Universitar, SC Mureșul și City'us.

'Atâtea procese ne-au inițiat — este poligonul mediocrității, dau în judecată instituțiile pentru a-și rezolva problemele lor. Este umilitor și de neacceptat. Bănuiesc că cei care ne-au acționat în instanță sunt din aripa cârcotașilor pentru că doar atacând primăria devin vizibili. Instituțiile statului sunt aruncate în bătaia mediocrității ca să iasă ei în evidență. Ne-au dat în judecată unii că am finanțat ilegal și noi am câștigat procesul. Nu am nicio îndoială față de modul în care s-au alocat banii (...) De ce nu se clarifică problema asta, cum poate fi finanțat un club sportiv ca să nu mai aibă nimeni probleme? Pe mine nu m-au trimis în judecată pentru acest lucru și eu am sentință că toată finanțarea pentru sport e corectă? E normal? Legile confuze, ambigue, asta generează. Ai legi clare, nu există excepții. Normele de aplicare însă vorbesc despre excepții', a arătat Dorin Florea.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recent ca nefondat recursul formulat de AMPER împotriva Sentinței nr. 647/7.05.2015 pronunțate de Tribunalul Mureș — Secția de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 3009/102/2014. În sentința atacată cu recurs, Tribunalul Mureș respingea cererea formulată de Asociația pentru Minți Pertinente AMPER împotriva Primăriei ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, iar cea în contradictoriu cu Consiliul Local Târgu Mureș ca fiind lipsită de interes.

Pe 15 decembrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu finanțarea nelegală a Asociației Sportive Fotbal Club.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...