Dosarul copilului ucis de maidanezi: Proprietarul terenului, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Dosarul copilului ucis de maidanezi: Proprietarul terenului, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 l-au condamnat vineri pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis un copil de maidanezi, în anul 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul pe care a fost ucis Ionuț Anghel.

De asemenea, instanța a condamnat Administrația Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 și a spus că și-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoți, aceștia având patru (Ionuț Anghel) și, respectiv, șase ani (Andrei Anghel).

La scurt timp, copilul de șase ani a venit la bunica lui și i-a spus că Ionuț este încolțit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

"De asemenea, în sarcina inculpaților SC Rezidențial SRL București și Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăți) s-a reținut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului Anghel Ionuț", susțin procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”