Dr. Menci, despre ALIMENTELE PE CARE SĂ LE EVIŢI ÎN POST: "Regula de aur" este simplă

Dr. Menci, despre ALIMENTELE PE CARE SĂ LE EVIŢI ÎN POST: "Regula de aur" este simplă

Perioadele de post reprezinta momente ideale pentru a face "cura de detoxifiere", spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Insa postul in sine reprezinta mult mai mult si ideal ar fi sa „facem curatenie” atat in suflet, cat si in minte, sa ne debarasam de ura, invidie, suparari, nelinisti si ganduri toxice, scrie doctormenci.ro.

"Regula de aur" a alimentatiei de post este simpla: alimentele specifice credintei ortodoxe trebuie sa fie preparate dupa retete traditionale, fara aditivi, arome naturale sau artificiale. Cel mai sanatos este sa gatim in casa, pentru ca astfel putem controla calitatea ingredientelor pe care, de asemenea, le vom putea combina corect. Produsele care inlocuiesc carnea sunt de evitat, deoarece sunt pline de E-uri si substante periculoase.

De evitat in perioada postului: Pate vegetal, carnati vegetali – contin tot felul de substante periculoase, precum xantan, guma guar, glutamat, biscuiti cu E-uri – cititi etichetele si evitati aceste produse, deoarece sunt pline de coloranti. Cel mai intalnit este tartrazina, un colorant galben, care ar trebui sa inlocuiasca gustul si culoarea oualor.

Produse de panificatie – sunt facute cu faina alba si multa margarina, deci cu grasimi hidrogenate, “grasimi rele”, care ingrasa foarte mult si provoca tot felul de boli.

Mancaruri instant – supe, piure instant, fasole batuta instant etc sau margarina din generatia veche. Postul Pastelui este cel mai lung post, iar in aceasta perioada chiar trebuie sa ne informam corect pentru a ne putea hrani corespunzator.

Citeşte tot pe doctormenci.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...