Dragnea: CExN recomandă grupurilor PSD să voteze pentru învestirea Guvernului Cioloș

Dragnea: CExN recomandă grupurilor PSD să voteze pentru învestirea Guvernului Cioloș

Comitetul Executiv Național al PSD recomandă parlamentarilor social-democrați să voteze în favoarea învestirii Guvernului Cioloș dacă miniștrii desemnați vor avea o prestație bună în timpul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, a anunțat duminică liderul formațiunii, Liviu Dragnea.

El a adăugat că viitorul Executiv va beneficia de 'sprijin punctual' din partea PSD, social-democrații intenționând să monitorizeze activitatea fiecărui ministru în parte și a Executivului în ansamblu și să sancționeze 'foarte serios' orice derapaj al Cabinetului Cioloș de la programul de guvernare asumat.

"CExN recomandă grupurilor parlamentare ale PSD, în condițiile în care mâine și poimâine miniștrii desemnați vor avea o prestație bună în comisii și vor demonstra că sunt oamenii potriviți la locurile potrivite, să voteze pentru învestirea acestui Guvern. În ce privește susținerea ulterioară a Guvernului, PSD își rezervă dreptul de a monitoriza activitatea fiecărui ministru și minister în parte, precum și activitatea Guvernului în ansamblu, pentru a ne asigura că valorile, principiile, măsurile, angajamentele pe care noi le-am luat în ultimii ani vor fi respectate și de viitorul Guvern. Orice derapaj de la angajamentele prezentate în programul de guvernare și de la angajamentele prezentate în cadrul discuțiilor de azi va fi sancționat foarte serios de către PSD. Practic, putem discuta despre sprijin punctual în cazul fiecărui proiect de lege sau act normativ cu care se va veni în Parlament", a afirmat Dragnea, la Parlament, după ședința CExN al PSD.

Potrivit lui Dragnea, aceste decizii au fost luate de către social-democrați prin vot, fiind exprimate 68 voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' și două abțineri.

Liviu Dragnea a adăugat că, în timpul ședinței CExN la care a participat și premierul desemnat Dacian Cioloș, social-democrații au ridicat în discuție 12 puncte pe care viitorul Guvern ar trebui, în opinia PSD, să le susțină și să le implementeze.

"Este vorba despre asigurarea funcționării imediate a instituțiilor publice și a serviciilor pentru populație, precum și a celor care asigură protecția și securitatea cetățeanului. De asemenea, continuarea programelor și a angajamentelor sociale, financiare și fiscale luate de PSD și aprobate, referitoare la implementarea noului Cod fiscal, la creșterea salariilor și la indexarea pensiilor. De asemenea, susținerea instituțiilor statului de drept și angajamentul că va fi menținută independența Justiției și lupta împotriva corupției", a detaliat Dragnea.

Alte propuneri avansate de către social-democrați în timpul discuției cu premierul desemnat au vizat menținerea ritmului de creștere economică prognozat de instituțiile internaționale, respectarea parteneriatului strategic euroatlantic și a angajamentelor financiare internaționale ale României.

"De asemenea, programele de dezvoltare locale care sunt în plină desfășurare să fie continuate, așa cum ele au fost prevăzute prin actele normative în vigoare, fiind programe care au beneficiari milioane de români, în special din sate și din orașele mici. Să se continue și să se dezvolte programele de investiții publice în ce privește infrastructura mare. Reforma administrației și descentralizarea, programele europene, punerea în aplicare a prevederilor Codului silvic și menținerea și dezvoltarea Radarului pădurilor, care a salvat de la tăiere milioane de metri cubi de lemn, dar și organizarea corectă a alegerilor din 2016, atât a celor locale, cât și a celor parlamentare", a mai spus Liviu Dragnea, referindu-se la propunerile colegilor săi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

4 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

5 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!