Dragnea: Zgonea, mandatat să elaboreze principiile pentru legea votului prin corespondență

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost mandatat să elaboreze, prin consultare parlamentară, un set de principii pe baza căruia Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să poată elabora un proiect de lege privind votul prin corespondență, a anunțat luni președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

"De prea mult timp se discută despre această lege. Poziția PSD e foarte clară: respectarea drepturilor românilor aflați în afara granițelor țării, în special dreptul la vot, și securizarea votului. În acest sens, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost mandatat să elaboreze un set de principii — sigur, să se consulte cu ceilalți colegi din Parlament — pe care să le înainteze Autorității Electorale Permanente, care, într-un timp rezonabil, să transmită partidelor politice parlamentare un proiect de lege care să cuprindă aceste principii", a afirmat Dragnea după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

El a precizat că legea în cauză ar trebui să fie aplicabilă la alegerile parlamentare din 2016.

"Asta este și rațiunea pentru care ne grăbim. Și de-asta am și vrut să avem această intervenție, să avem discuția astăzi în BPN, pentru că se discută de foarte multe luni și exista riscul ca la parlamentarele din 2016, din nou, să nu existe această posibilitate de vot", a subliniat liderul PSD.

Ca și în cazul Codului fiscal, a adăugat Liviu Dragnea, liderii partidelor parlamentare se vor întâlni și vor lua o decizie politică pe forma finală a acestei legi concepute de AEP.

În context, acesta a arătat că nu este de acord cu propunerea deputatului PNL Mihai Voicu privind începerea discuțiilor și pe legile alegerilor prezidențiale și parlamentare, pentru că acestea "mai pot aștepta".

"Știu despre apelul domnului Mihai Voicu, să înceapă discuțiile și pe legea alegerilor prezidențiale și pe cea a alegerilor parlamentare. Nu sunt de acord cu asta, pentru că sunt două legi extrem de importante, dar nu avem alegeri prezidențiale lunile următoare, nici europarlamentare și pot aștepta. Iar, pe de altă parte, nu putem să le analizăm și să le discutăm până nu finalizăm această lege. Și să vedem, după ce se finalizează discuția și se adoptă un proiect de lege pe votul prin corespondență, aceeași comisie, sau altă comisie, sau aceeași comisie în altă structură va discuta și despre legea alegerilor prezidențiale și parlamentare", a afirmat liderul social-democrat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante