După ce l-au salvat pe Șova, senatorii au modificat regulamentul

După ce l-au salvat pe Șova, senatorii au modificat regulamentul

Comisia de Regulament a Senatului a modificat marti prevederea legata de ridicarea imunitatii senatorilor. Astfel, daca plenul va aproba modificarea, incuviintarile cerute de justitie vor putea fi aprobate cu majoritate simpla si nu cu majoritate calificata.

Aceasta modificare adusa Regulamentului Senatului pune in acord prevederile constitutionale cu regulile interne de functionare ale Senatului. Diferenta dintre cele doua seturi de reglementari a dus la controverse legate de votul din Senat in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Sova, pentru ca desi s-a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti (majoritate simpla), nu s-a adoptat hotararea de incuviintare a arestarii preventive intrucat nu a existat o majoritate calificata, asa cum o cere in prezent Regulamentul.

Daca aceasta modificare adusa marti de senatori regulamentului va fi votata de plen, Dan Sova ar putea primi lovitura de gratie. Senatorul PNL Sebastian Grapa, presedintele Comisiei de Regulament din Senat a anuntat ca in aceasta situatie va fi indreptatit sa ceara reconsiderarea hotararii de neincuviintare a arestarii lui Dan Sova.

"Pot solicita reconsiderarea hotararii si o voi face", a declarat Sebastian Grapa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”