Dușa: Pe 25 octombrie, vom inaugura în Rusia un cimitir al soldaților români morți în Al Doilea Război Mondial

Dușa: Pe 25 octombrie, vom inaugura în Rusia un cimitir al soldaților români morți în Al Doilea Război Mondial

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat, vineri, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că, în premieră, Ziua Armatei Române va fi marcată în Federația Rusă, prin inaugurarea în zona Volgograd a unui cimitir pentru soldații români morți în Al Doilea Război Mondial. El a fost întrebat de jurnaliști despre relațiile româno-ruse, declarând că nu există vreo relație militară între cele două țări.

"Din punct de vedere militar nu avem nicio relație. Am găsit înțelegere să avem acces la mormintele eroilor români, ale militarilor care au decedat în Rusia și există un acord privind gestionarea monumentelor. În premieră, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, vom inaugura un cimitir al militarilor români decedați pe teritoriul Rusiei în cel de-Al Doilea Război Mondial. Am și investit vreo 680.000 de lei în amenajarea acestui monument și pe 25 octombrie vom inaugura acest monument. O delegație a Ministerului Apărării și de la Ministerul de Externe va participa la această festivitate. Inaugurarea va avea loc în localitatea Rososka din regiunea Volgograd', a menționat Mircea Dușa.

Ministrul Apărării a participat, vineri, la exercițiul DACIAN VIPER 2015, unde s-a întâlnit cu adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, și cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...