Editori: Am făcut 17 contestaţii şi sesizări privind licitaţia pentru manuale, inclusiv la DNA. REACŢIA Ministerului Educaţiei

Editori: Am făcut 17 contestaţii şi sesizări privind licitaţia pentru manuale, inclusiv la DNA. REACŢIA Ministerului Educaţiei

Membrii Federaţiei Editorilor din România (FER) au anunţat, joi, că au depus 17 contestaţii şi au sesizat mai multe instituţii, inclusiv DNA, privind anumite nereguli legate de modul în care s-a făcut licitaţia pentru manualele şcolare.

UPDATE 19:05 - MEN: CNSC a respins ca nefondate cererile editurilor de supendare a licitaţiei pentru manuale

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins ca nefondate cererile de suspendare a procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa I şi a II-a, depuse de două edituri, acestea putând formula plângere în cinci zile, se arată într-un document transmis de Ministerul Educaţiei.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a publicat, în 19 aprilie, anunţul de participare la licitaţia deschisă pentru achiziţia manualelor şcolare pentru clasa I şi a II-a. Valoarea estimată a contractului era de 30.508.150 de lei, fără TVA.

După deschiderea ofertelor, pe 17 iulie, asocierea Akademos Art SRL - Stand Agenţie Difuzare Carte SRL şi SC Aramis Print SRL au formulat contestaţii, care au fost respinse.

CNSC arată în decizie că solicitările de suspendare adresate de petente nu cuprind o justificare temeinică şi nici nu este indicată paguba iminentă care ar trebui prevenită. În acest context cele două condiţii legale impuse de legiuitor pentru admiterea unei cereri de suspendare (justificarea temeinică şi necesitatea prevenirii unei pagube iminente) nu sunt îndeplinite de cererile formulate de petente.

În acest context, CNSC a respins ca nefondate cererile de suspendare a procedurii, formulate în contestaţiile depuse de asocierea Akademos Art SRL - Stand Agenţie Difuzare Carte SRL şi SC Aramis Prin SRL, în contradictoriu cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Împotriva acestei decizii, datată 19 august, se poate formula plângere în termen de cinci zile.

Membrii FER susţin că rezultatele licitaţiei pentru manualele şcolare sunt "dezastruoase", fiind eliminaţi în mod "dubios" ofertanţi care au respectat caietul de sarcini, rămânând numeroase discipline fără manuale, iar manualele declarate câştigătoare având, de fapt, note mici pentru conţinut.

"Federaţia Editorilor din România consideră că rezultatele licitaţiei de manuale pentru clasele I şi a II-a sunt profund viciate de evaluarea inadecvată şi eronată, fapt pentru care solicită anularea licitaţiei şi asumarea răspunderii de către cei vinovaţi", au anunţat, joi, membrii FER.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante