Elena Calistru (Funky Citizens): Am fost la Cotroceni din respect pentru oamenii care ne-au nominalizat

Elena Calistru (Funky Citizens): Am fost la Cotroceni din respect pentru oamenii care ne-au nominalizat

Elena Calistru, unul din membrii Funky Citizens, care a participat vineri la consultările cu președintele Klaus Iohannis, scrie pe pagina sa de Facebook că organizația a acceptat oferta de a discuta cu șeful statului din respect "pentru oamenii care și-au luat din timp să trimită nominalizarea". 

"Am povestit deja pe Funky Citizens că nu ne-a fost ușor să luăm această decizie. Știam că ne vom auzi critici și îmi pare rău dacă am dezamăgit pe cineva prin această decizie. Motivul pentru care am fost, după consultări cu colegii mei, a fost acela de respect pentru oamenii care și-au luat din timp să trimită nominalizarea noastră", a scris aceasta.

Calistru prezintă, punctual, cererile pe care le-a avut, în fața președintelui, în numele societății civile.

"Ce am zis eu: nu reprezint strada, ci doar o organizație; sunt aici din respect pentru oamenii care au trimis numele organizației noastre; dacă vreți să ascultați ce are strada de zis, vă puteți duce în stradă să îi ascultați pe oameni; eu nu cred că se va schimba nimic atât de repede câtă vreme sâmbătă, la o zi după accident, într-un club din București s-a dat șpagă 200 de lei pentru a scăpa basma curată. 200 de lei la 5 oameni; nu cred că se va schimba nimic câtă vreme Gabriel Oprea stătea încă la masa guvernului ieri; nu cred că e ok felul în care s-au făcut nominalizările. Ne nenorocește și nouă legitimitatea și ne pune în aceeași oală cu partidele; consultările nu trebuie să aibă loc numai în situații de criză, ci tot timpul, constant", a scris ea.

De asemenea, Elena Calistru menționează, pe scurt, ce au propus și cei care au fost chemați alături de ea la consultări: "propuneri foarte concrete pe anticorupție, justiție, administrație publică; au fost medici care au povestit despre neajunsurile sistemului sanitar; au fost studenți și tineri care au povestit despre cât de varză e sistemul de educație; au fost oameni care au arătat că nu mai putem continua cu această clasă politică sau cu unii oameni din instituții".

Calistru adaugă și câteva dintre răspunsurile președintelui. Astfel, potrivit reprezentantei Funky Citizens, președintele a spus că "va lua în calcul aceste propuneri și altele; va veni în piață, dar nu va spune când, pentru că nu vrea să fie breaking news cu el; nu se poate schimba nimic peste noapte; orice soluție disponibilă acum nu este perfectă; selecția s-a făcut pe o procedură de urgență; vor mai fi consultări".

"Rămân cu gândul la ceea ce a spus Adrian Despot , care a vorbit sub un minut (îmi pare rău dacă nu vroia acoperire pe asta): 'Sunt alții cu mai multă expertiză și experiență decât mine, eu am venit din respect pentru unul dintre instrumentele democrației'", își încheie aceasta mesajul.

Din partea societății civile au participat, la întâlnirea de vineri cu președintele : Sorin Ioniță (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicușor Dan (Asociația Salvați Bucureștiul), Mihai Dragoș (Consiliul Tineretului din România), Ionuț Sibian (Fundația pentru dezvoltarea Societății Civile), Cristina Gushet (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvați Dunărea și Delta), Ema Stoica (studentă Facultatea de Jurnalism ), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar (Uniunea Studenților din România), Cătălin Drulă (Asociația Proinfrastructura), Edmond Niculușă (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate), Horia Oniță (Consiliul Național al Elevilor), Claudia Postelnicu (Inițiativa România), Ștefan Dărăbuș (HHC România), Andrei Cornea (GDS), Clara Matei (Asociația Medicilor Rezidenți din România), Dragoș Slăvescu (medic), Octavian Berceanu (Uniți Salvăm). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...