Elevii de clasa a VIII-a vor susține proba la matematică din cadrul simulării evaluării naționale

Elevii de clasa a VIII-a vor susține proba la matematică din cadrul simulării evaluării naționale

Elevii de clasa a VIIII-a vor susține marți cea de-a doua probă, cea la matematică, din cadrul simulării evaluării naționale, potrivi calendarului aprobat de Ministerul Educației Cercetării și Științei.

La simularea evaluării naționale sunt așteptați să participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia 12.748 din București.

Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, mai informează MECȘ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro