Firmele de construcţii care au făcut reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 5, vizate de procurori. Spălarea de bani e estimată la 130 milioane de lei

Politistii si procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti fac joi perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la domiciliile mai multor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu de aproximativ 130 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, transmite Agerpres.

Perchezitiile au loc intr-un dosar privind lucrarile de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 5 al Bucurestiului, procurorii estimand prejudiciul produs bugetului de stat la aproximativ 57 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit. De asemenea, suma totala spalata prin circuitul evazionist este estimata la aproximativ 130 milioane de lei.

Procurorii sustin ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, au evitat plata obligatiilor fiscale. Ei transferau banii in firme-fantoma, de unde sumele erau retrase ulterior in numerar.

In acest dosar au mai avut loc perchezitii si retineri, 26 de persoane fiind arestate preventiv anterior pentru evaziune fiscala si spalarea banilor. Procurorii au extins cercetarile fata de alti 39 de suspecti.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!