Fiscul s-a speriat de amploarea evaziunii fiscale din Dragonul Roșu, inspectorii vor veni zilnic în control

Fiscul s-a speriat de amploarea evaziunii fiscale din Dragonul Roșu, inspectorii vor veni zilnic în control

Firmele din complexul engros Dragonul Roșu vor fi verificate zilnic de inspectorii Fiscului, pentru o anumită perioadă, dat fiind nivelul ridicat al evaziunii fiscale din acest centru comercial. ANAF cheamă la București și inspectori din alte județe, pentru a dubla forța de control, scrie Profit.ro.

Complexul Dragonul Roșu este principalul punct de desfacere a produselor provenind din China, având peste 5.500 de magazine, mărfurile comercializate aici fiind distribuite către majoritatea magazinelor din țară.

Menținerea inspectorilor antifraudă la Dragonul Roșu a fost decisă după primele 3 zile de controale operative, în care au fost verificate 144 de firme și aplicate amenzi în cuantum de 1,3 milioane de lei, fiind confiscate bunuri și sume în numerar de peste 656.000 de lei. 

"Am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros. Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic. De asemenea, am dispus intensificarea acțiunilor de monitorizare, urmând să aducem la București inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dublăm forța de control din Capitală”, a anunțat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu. 

La începutul săptămânii trecute, o echipă de 600 de inspectori antifraudă a început simultan controale în 21 centre de vânzare engros din țară, într-o operațiune pe care ANAF a denumit-o "Cristal". Inspectorii au avertizat că astfel de controale vor fi organizate zilnic până la Crăciun în toate engros-urile din țară.

Inspectorii au verificat activitatea economică și traficul de mărfuri din toate aceste complexuri comerciale.

Câteva zile mai târziu, un grup de 120 de inspectori antifraudă, împărțiți în 60 de echipe, a intrat în complexul comercial Dragonul Roșu din București, pentru a verifica modul de fiscalizare și traficul de mărfuri.

Pe lista tuturor complexelor engros care urmează să fie verificate au fost incluse 60 de centre, operațiunea urmând să fie derulată până de Crăciun și reluată la începutul anului viitor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro