Fostul director ROMATSA a câştigat concursul pentru membru în CA al Aeroportului din Târgu Mureş

Fostul director ROMATSA a câştigat concursul pentru membru în CA al Aeroportului din Târgu Mureş

Fostul director al ROMATSA Aleodor Frâncu, care a demisionat în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a câştigat concursul pentru funcţia de membru al CA de la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, unde va asigura auditul tehnic.

Fostul director ROMATSA, Aleodor Frâncu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Consiliul Judeţean Mureş a afişat, vineri, rezultatele concursului pentru ocuparea a două funcţii în Consiliul de Administraţie (CA) de la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, posturile fiind obţinute de fostul director al ROMATSA Aleodor Frâncu şi directorul economic al aeroportului, Luminiţa Gherendi.

Frâncu a câştigat concursul pentru postul de administrator neexecutiv, membru în Comitetul de audit, în timp ce dosarul celuilalt concurent înscris pentru acest post, Adrian Ieronim Goga, a fost respins.

Frâncu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că va asigura auditul tehnic la aeroport şi se va prezenta o dată pe lună la şedinţa Consiliului de Administraţie, în condiţiile în care este şi director de dezvoltare la ROMATSA.

"Am o afinitate pentru zonă, în 1990 trebuia să ajung la Târgu Mureş, să mă mut acolo. Am 26 de ani în aviaţie şi sunt apropiat de aeroportul din Târgu Mureş. O fac ca să ajut, cu tot dragul, nu vin pentru bani. E un post de specialist, voi face audit tehnic, nu financiar-contabil. Nu ştiu când voi începe efectiv. Nu avem niciun fel de incompatibilitate, noi colaborăm foarte bine, nu suntem competitori", a afirmat Frâncu.

El a spus că nu a mai dat examen de când era student şi că organizarea concursului a fost foarte bună, cu subiect tras de pe bileţele, probă scrisă de trei ore şi interviu de două ore şi jumătate, în aceeaşi zi.

"Am dat concurs pentru a asigura un program pentru dezvoltarea aeroportului pe o perspectivă mai lungă. Voi lucra în continuare şi ca director de dezvoltare la ROMATSA. Voi veni la Târgu Mureş o dată pe lună, la şedinţa Consiliului de Administraţie, în rest voi ţine legătura, sunt o mulţime de posibilităţi în acest sens", a mai arătat fostul director al ROMATSA.

În ceea ce priveşte celălalt post scos la concurs, de administrator executiv şi vicepreşedinte al CA, acesta a fost obţinut de Luminiţa Gherendi, director economic al aeroportului şi cea care a ocupat până acum postul de vicepreşedinte al CA cu titlu interimar.

Celălalt candidat pentru acest post, fostul director al aeroportului Ştefan Petru Runcan, nu s-a prezentat la concurs, el susţinând că nu a fost anunţat despre data acestuia, deşi a fost primul care şi-a depus dosarul, astfel că va contesta rezultatul.

Runcan a remis, vineri, un comunicat de presă în care susţine că a fost primul candidat care şi-a înregistrat dosarul, în 21 august, "la aşa-zisul concurs pentru selecţia unor membri în Consiliul de Administraţie de la RA Aeroport «Transilvania» Târgu Mureş”. El spune că a depus o contestaţie la CJ Mureş şi la Prefectură, "privind gravele erori care s-au petrecut în procesul de organizare a concursului, de natură să favorizeze desemnarea Luminiţei Gherendi".

Lui Runcan i-a fost desfăcut contractul de muncă în septembrie 2012, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, anunţând la acea vreme că a luat această decizie la recomandarea unei comisii de cercetare disciplinară, din cauza unor nereguli financiare şi "a conduitei vizavi de funcţionarea aeroportului".

Aleodor Frâncu a demisionat din funcţia de director al ROMATSA în luna ianuarie, după ce premierul Victor Ponta a reclamat deficienţe în gestionarea accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu au fost răniţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?