Frank Timiș ar putea fi DAT AFARĂ de la conducerea propriei firme, după un transfer dubios de bani

Frank Timiș ar putea fi DAT AFARĂ de la conducerea propriei firme, după un transfer dubios de bani

Miliardarul român din Africa / FOTO: focus-energetic.ro

Frank Timiş ar putea fi înlăturat din funcţia de preşedinte executiv al companiei miniere African Minerals, pe care a fondat-o, după lansarea unei anchete interne cu scopul de a se stabili dacă acesta a beneficiat personal în urma transferării neautorizate a 50 de milioane de dolari către o firmă din Cipru controlată tot de el, scrie Ziarul Financiar .

African Minerals este una dintre cele mai proeminente companii listate la Londra şi cu activităţi miniere în Africa. Timiş este cel mai mare investitor, cu o participaţie de aproape 13%.

Frank Timiş, cu o avere estimată la 1,1 mld. dolari în 2011, este cunoscut că a umflat datele referitoare la descoperirile de petrol pentru profit. O fostă companie de-a sa, Regal Petroleum, a fost penalizată cu cea mai mare amendă posibilă, de 600.000 de lire sterline, de bursa londoneză AIM, pentru astfel de practici.

Gabriel Resources, care deţine 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, a fost fondată în 1997, cu ajutorul lui Timiş, care s-a retras în 2003 pentru a se ocupa de alte afaceri.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”