Geoană: Doamna Kovesi își face datoria mai mult decât bine în fruntea DNA

Geoană: Doamna Kovesi își face datoria mai mult decât bine în fruntea DNA

Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a declarat joi, la Târgoviște, că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, își face datoria mai mult decât bine în fruntea instituției, el fiind întrebat despre cazul persoanei care a stat șase luni în închisoare fiind acuzată de șantaj de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

''Scrisoarea domnului Tăriceanu și a câtorva senatori nu este un fenomen izolat, reprezintă un atac concertat legat și de încercarea de modificare a Codului de Procedură Penală, de modificarea de lege de conflict de interese, de chestiuni legate de persoane, cum este doamna Kovesi, care în opinia mea, își face datoria mai mult decât bine în fruntea unei organizații atât de importante și de apreciate și de opinia publică'', a declarat Mircea Geoană.

Acesta s-a referit, în continuare, la acest subiect, spunând că ''este un plan de restaurație, după revoluția Justiției''. ''Dacă ar fi fost o scrisoare izolată, aș fi spus ok, e o scrisoare a unor politicieni, care oricum nu au ce treabă să aibă în probleme de Justiție. Nu Senatul României se ocupă de modul în care Justiția se organizează. Dacă a existat un caz care produce semne de întrebare trebuie ca Justiția, prin metodele pe care le are, CSM-ul, să se pronunțe (...). În esență, preocuparea pe care eu o simt este că avem de fapt un plan de restaurație, după revoluția Justiției este o încercare de restaurație, de revenire la situația anterioară. E clar că unii sunt deranjați de această situație'', a mai afirmat Mircea Geoană.

Președintele PSRO a fost prezent, joi, la Târgoviște la lansarea organizației județene a partidului și a susținut o conferință de presă.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a șefei Înaltei Curți, Livia Stanciu, și i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să le înlăture din funcții. Solicitarea lui Călin Popescu Tăriceanu a venit după ce Mariana Rarinca, persoana acuzată de șantaj, a fost achitată de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...