Gheorghe Nichita, declarații după 10 ore de declarații la DNA: Mă întorc și mâine

Gheorghe Nichita, declarații după 10 ore de declarații la DNA: Mă întorc și mâine

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a plecat, luni, în jurul orei 19.30, de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ zece ore, pentru a asista la verificarea informatică a sistemelor ridicate de anchetatori, în urma percheziţiilor domiciliare.

"Astăzi nu s-a făcut decât să se copieze conţinutul mediilor optice din sistemele electronice ridicate la percheziţii", a spus primarul, la ieşirea din sediul DNA.

Gheorghe Nichita a adăugat că marţi va reveni la DNA, pentru a analiza conţinutul informaţiilor din sistemele electronice.

Edilul nu a vrut să facă alte declaraţii, întrucât în cazul său există o anchetă în curs de desfăşurare, iar el fiind cercetat în stare de arest la domiciliu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să îşi dea demisia din partid, ca urmare a condamnării din dosarul "Referendumului", Nichita a spus că nu poate comenta la acest moment acest subiect, fiind "doar un membru simplu" al PSD.

Primarul municipiului Iaşi a venit, luni, la DNA în dosarul în care este cercetat, în arest la domiciliu, pentru că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită.

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a înlocuit hotărârea Tribunalului Bucureşti de cercetare a edilului sub control judiciar. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria