Gorghiu: A reconsidera profesiile liberale și a le trece în categoria celor dependente de lege reprezintă o crimă

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, cere Guvernului și premierului Victor Ponta să renunțe la actul normativ de impozitare a profesiilor liberale.

Foto: (c) Mihai POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

"Am văzut cu îngrijorare în ultimele zile că există intenția lui Ponta și a Guvernului de a modifica regimul profesiilor liberale din România. Nu am făcut un calcul și nu știu exact câți avocați, medici, notari, arhitecți, consultanți fiscali și alte categorii de profesii liberale sunt în România, dar înțeleg că se depășește un milion. A reconsidera activitățile independente, a reconsidera profesiile liberale și a le trece în categoria activităților dependente, ca dependente de lege, din punctul meu de vedere, reprezintă o crimă pe care Guvernul Ponta o face în mod deliberat. De ce face acest lucru? Pentru că a văzut că măsurile de relasare fiscală, de pseudo relaxare fiscală nu își vor produce roadele și atunci trebuie să găsească o categorie foarte mare de oameni din România cărora să le genereze impozit suplimentar",a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă la Brașov.

Ea a spus că PNL se opune categoric acestui demers, mai ales că se încearcă impozitarea retroactivă a acestor profesii liberale.

"Avem semnale că ANAF este pregătită să facă acest lucru. Cam toate profesiile liberale s-au pregătit și au reacționat, dar, din păcate, nu am văzut pasul înapoi făcut de cabinetul Ponta pe care îl solicit azi și îl solicit până nu va bulversa întregul sistem de profesii liberale din România", a subliniat copreședintele PNL.

Ea a mai afirmat că a primit "zeci, sute de e-mailuri în ultimele două-trei zile de când s-a anunțat modificarea normelor la Codul Fiscal", subliniind că "se simte siderată că Victor Ponta insistă să sancționeze orice fel de formă de organizare a unei activități socio-profesionale care îi este potrivnică".

"Evident că știm că Ponta nu iubește liberalismul și nici nu am pretenția să iubească liberalismul însă îi cer azi, cu tot respectul cuvenit instituției premierului — lipsă de respect față de premier nu față de instituție — îi cer să renunțe la resentimentul pe care îl are față de profesiile liberale și să renunțe la acest act normativ pe care îl pregătește", a subliniat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu, alături de copreședintele PNL Vasile Blaga și alți membri din conducerea PNL s-au întâlnit joi, la Brașov, cu conducerile organizațiilor partidului din județul Brașov, urmând ca o acțiune similară să aibă loc vineri în județul Covasna.

AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Diana Dumitru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata