Gorghiu și Blaga: PNL va vota cererile favorabil cererile justiției în cazurile Șova, Oltean și Teodorescu

Gorghiu și Blaga: PNL va vota cererile favorabil cererile justiției în cazurile Șova, Oltean și Teodorescu

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au declarat miercuri că liberalii vor vota favorabil și la vedere cererile justiției în cazurile parlamentarilor Dan Șova, Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

"Se va vota pentru, se va vota la vedere. Părerea mea de rău este că s-a decis să nu aibă loc astăzi votul așa cum era firesc. Înțeleg că s-a amânat pentru mâine. Îmi doresc să nu fie doar o strategie pentru a fi lipsă senatorii la vot", a spus Gorghiu, precizând că liberalii s-au opus în Biroul permanent al Senatului amânării votului în cazul Șova.

Ea a subliniat că Puterea realizează majoritatea în Parlament, arătând că numărul senatorilor PNL la votul în acest caz va fi mare.

Gorghiu a acuzat că în ședința plenului pentru cazul Șova a fost amânată special pentru joi de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și "compania" din conducerea forului pentru a nu fi îndeplinită condiția de cvorum.

"La Cameră, în plen, comportamentul nostru este fix aceeași, vom vota la vedere. Îmi pare rău că vorbim de trei parlamentari — un senator și doi deputați aflați în această situație, dar asta este. Incidente care țin de integritate, de fapte de corupție din păcate găsim peste tot în societate, Parlamentul nu este ferit", a afirmat liderul PNL.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat, înainte de a participa la ședința grupului senatorial al PNL, că liberalii vor vota favorabil cererile justiției.

"Eu și doamna Gorghiu vom participa la ședința de grup (...) pentru mobilizarea colegilor noștri în număr cât mai mare, dacă se poate toți. Nu știu exact cum va fi, să fie mâine la vot pentru a vota cererea justiției, așa cum o să facem și în Camera Deputaților. Noi, Camerele Parlamentului, Parlamentul în ansamblul său nu suntem un element component al justiției, nici pe departe. Noi le dorim tuturor colegilor și celor trei colegi să-și dovedească nevinovăția, le dorim tot binele din lume. Vom vota cererile justiției", a subliniat Vasile Blaga. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...