Gorghiu: Unii dintre noi poartă vina pentru aducerea lui Ponta la guvernare. Regret profund

Gorghiu: Unii dintre noi poartă vina pentru aducerea lui Ponta la guvernare. Regret profund

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timișoara, la Comitetul de Coordonare Județean al PNL, că unii colegi de partid poartă vina pentru accederea lui Victor Ponta la guvernare, situație pe care o regretă 'profund'.

'Trebuie să eliminăm de la guvernare cea mai toxică rețetă pentru România de după Revoluție. Da, unii dintre noi poartă vina pentru aducerea lui Ponta la guvernare. Vă spun azi, aici, la Timișoara, că regret profund. Înțeleptul nostru ministru a anunțat că nu știe ce să facă cu alocațiile pentru copii. Că poate nu a fost o idee așa extraordinară', a afirmat Alina Gorghiu.

Liderul liberal a explicat în conferința de presă că a anticipat că premierul se va 'codi' pe acest subiect și că nu va ști pe unde să scoată cămașa.

'Am anticipat că premierul Victor Ponta una va spune public și alta va face în practică. Astăzi am văzut primul semn de codeală al premierului, că nu va ști pe unde să scoată cămașa (...). Premierul va face tot posibilul pentru ca această lege să nu se aplice. Fac apel la un guvern responsabil, care are obligația să respecte legea ieșită din Parlamentul României și să o pună în aplicare. Legea a pornit, astăzi, din câte știu, spre Cotroceni. Am convingerea că data de 1 iunie va însemna o mică bucurie, dublarea alocațiilor. Am convingerea că președintele Klaus Iohannis va promulga legea', a spus Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, care este și senator de Timiș, a punctat la rândul său faptul că este necesar ca liberalii timișeni să-și pregătească oameni care să fie capabili să ocupe funcțiile de conducere din deconcentrate, deoarece 'nu toată inteligența e pe Dâmbovița'.

'Mai mult curaj în a veni spre București. Nu toată inteligența e pe Dâmbovița. Aveți grijă cum vă pregătiți oamenii pentru deconcentrate, să nu se mai facă de râs', a spus Vasile Blaga.

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Timiș a fost organizat ca urmare a faptului că filiala bănățeană a fost prima din țară unde fuziunea PDL cu PNL s-a finalizat în toate organizațiile locale, instalându-se deja conducerile monocefale ale noului PNL, cu excepția municipiului Timișoara.

'Stăm foarte bine în ceea ce privește fuziunea și ne-ar plăcea să se ajungă cât mai repede ca în toate filialele PNL (din țară, n.r.) să se stea cel puțin la fel de bine. În 98 din cele 99 de unități administrativ-teritoriale avem deja conduceri monocefale. Este o performanță', a precizat co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale