Grupare care transporta refugiați sirieni din Turcia către Europa, destructurată de DIICOT

Grupare care transporta refugiați sirieni din Turcia către Europa, destructurată de DIICOT

Procurorii DIICOT au efectuat marti noua perchezitii domiciliare in judetul Bistrita-Nasaud, in cadrul unei actiuni ce a vizat destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, in cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2015-2016, pe raza judetului Bistrita-Nasaud s-a constituit un grup infractional organizat care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducatori auto, care, prin inselaciune sau prin amenintari cu acte de violenta, au fost determinati sa transporte mai multi suspecti, membrii ai grupului, in Turcia, arata DIICOT, intr-un comunicat.

"S-a retinut ca, in respectiva locatie, copiii minori ai membrilor grupului erau determinati sa cerseasca in locuri publice, iar conducatorii auto recrutati, prin inducere in eroare, au fost transferati unor grupari infractionale turcesti", se arata intr-un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), citat de Agerpres.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infractional din Turcia le-au determinat pe persoanele vatamate racolate de pe raza judetului Bistrita-Nasaud sa efectueze, sub amenintare, din localitatea Izmir pana la granita vestica a Turciei, transporturi in care se aflau cetateni de origine siriana, persoane de sex masculin si feminin, precum si copii, obtinand in acest fel sume mari de bani.

"Ulterior, cetatenii de origine siriana au fost introdusi ilegal in spatiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, prin Romania sau Ungaria", se arata in comunicatul citat.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud vor fi aduse, in vederea audierii, noua suspecti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale, iar actiunea a fost efectuata cu sprijinul BCCO Cluj-Napoca, IPJ Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" - Bistrita-Nasaud.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...