GSSC Avangarde: 87% dintre români spun că Iohannis trebuie să susțină activitatea DNA în lupta anticorupție

GSSC Avangarde: 87% dintre români spun că Iohannis trebuie să susțină activitatea DNA în lupta anticorupție

În opinia a 87% dintre români, noul președinte Klaus Iohannis trebuie să susțină activitatea DNA în lupta împotriva corupției, relevă o cercetare realizată în perioada 6-12 decembrie de GSSC Avangarde.

Potrivit sursei citate, 68% dintre respondenți consideră alegerea lui Iohannis în funcția de președinte al României ca fiind un lucru bun, 11% — un lucru rău, 13% — nici bun, nici rău, iar 8% nu știu/nu răspund.

Întrebați ce părere personală au despre Klaus Iohannis, 26% dintre români spun că "foarte bună", 45% — "bună", iar 12% răspund "proastă" și 2% — "foarte proastă". Restul — nu pot aprecia/nu răspund (14%) și nu știu cine este (1% ).

În ce privește Președinția, aceasta înregistrează în decembrie un procent de 12% încredere "foarte multă" și 37% "multă", în timp ce 22% dintre cetățeni au încredere "puțină" și 18% "foarte puțină/deloc" în această instituție. 11% nu pot aprecia/nu răspund.

Cercetarea GSSC Avangarde a fost realizată în perioada 6-12 decembrie, volumul eșantionului fiind de 850 persoane de 18 ani și peste. Tipul eșantionului este probabilist, stratificat, iar metoda de culegere a datelor a fost față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,36%, pentru un interval de încredere de 95%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...