Hans Klemm: SUA rămân un partener foarte puternic al României

Hans Klemm: SUA rămân un partener foarte puternic al României

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că SUA rămân, și în această perioadă de tranziție, un prieten și aliat al României.

'România trece printr-o perioadă de tranziție. Am speranțe pentru oamenii din România și instituțiile lor democratice. Statele Unite ale Americii, în timpul acestei perioade de tranziție, rămân un partener foarte puternic, prieten și aliat al României', a afirmat diplomatul american.

Hans Klemm a făcut miercuri o vizită de informare la Alba Iulia, oficialul american având, la sediul Primăriei, o întâlnire cu edilul orașului, Mircea Hava. Alături de soția sa, ambasadorul SUA a asistat la ceremonialul de schimbare a Gărzii Cetății Alba Carolina, care i-a dat onorul și a tras trei salve de tun. Timp de peste o oră, diplomatul american a vizitat apoi principalele obiective din Alba Iulia — Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică 'Sfântul Mihail', Catedrala Reîntregirii, Muzeul Principia.

'Vreau să vă mulțumesc, domnule primar, pentru timpul petrecut împreună cu mine și soția mea în această zi, dar și pentru turul orașului și al cetății. Am aflat o mulțime de lucruri despre frumosul dumneavoastră oraș, Alba Iulia, despre istoria acestei părți a Transilvaniei, dar și despre promisiunea pe care orașul dumneavoastră o face pentru viitorul României. Sper ca această locație să se dovedească atractivă atât pentru investitorii americani, cât și pentru cetățenii americani care ar putea să vină în vizită și să descopere și să se bucure atât de orașul dumneavoastră, cât și de Transilvania', a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul a menționat că a fost încântat de localizarea orașului Alba Iulia, dar și de cât de curat este peste tot. Hans Klemm a opinat că renovarea cetății a transformat orașul într-o destinație atractivă nu doar pentru români, dar și pentru locuitori ai Statelor Unite.

Diplomatul a mai spus că trebuie să învețe cât poate de multe despre România, iar după ce marți a fost la Deveselu, a ajuns și la Alba Iulia pentru a vedea 'unul din cele mai frumoase orașe din România, dar și unul dintre cele mai de succes'. 'Așadar, am venit să văd un oraș care funcționează, de ce merge așa bine și, poate, modelul Alba Iuliei poate fi preluat și în alte orașe și localități din țară care, de asemenea, să atragă investiții americane', a conchis ambasadorul SUA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente