Iași: Antibiotice, singura fabrică de medicamente de stat din țară, a împlinit 59 de ani de activitate

Iași: Antibiotice, singura fabrică de medicamente de stat din țară, a împlinit 59 de ani de activitate

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași, singura unitate de stat cu acest profil, care a făcut istorie pentru industria farmaceutică din România, aniversează joi 59 de ani de continuitate și performanță.

La numai 25 de ani de la descoperirea Penicilinei, una din marile realizări ale omenirii, la 11 decembrie 1955 Antibiotice, sau Fabrica Chimică nr. 2 cum se numea la acea dată, a început să producă acest medicament salvator a milioane de vieți din întreaga lume.

Compania Antibiotice este unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România. În portofoliu s-au adăugat an de an noi medicamente din diverse clase terapeutice și astfel s-a creat un nomenclator de produse echilibrat, ce conține atât medicamente tradiționale cât și medicamente de ultimă generație. De la 'glonțul de aur ' al medicinei, cum era considerat antibioticul în anii 70, portofoliul s-a extins la medicamente utilizate astăzi în terapia modernă: cardiologie, sistem nervos central, oncologie etc. Astăzi, cele peste 140 de produse ale companiei sprijină și susțin actul medical al profesioniștilor din orice unitate medicală din România.

"Acești ani au însemnat multă muncă, dedicare, adaptare continuă, cunoaștere, trei generații de oameni cu expertiză în domenii specializate. O companie este puternică și competitivă prin experiența și profesionalismul angajaților săi. Competitivitatea necesită și profesii specializate, iar astăzi, Antibiotice are una dintre cele mai competitive echipe de specialiști din industria farmaceutică românească", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice SA.

Locul 4 ocupat de compania Antibiotice în rândul producătorilor de medicamente generice din România, calitatea de lider mondial în producția substanței active Nistatină, cât și numeroșii parteneri interni și internaționali, din SUA, UE, Rusia, Asia, Africa, certifică încrederea investită în calitatea produselor și proceselor de fabricație pe care le dezvoltă compania.

"Prin performanță am creat plusvaloare, am reușit să construim și să dezvoltăm o platformă de producție care respectă standarde de calitate internaționale. Am îmbrățișat întotdeauna ideile bune și am privit cu încredere în viitor, am fost creativi și am îndrăznit. Astfel, astăzi, la împlinirea a 59 de ani de activitate suntem mândri când vedem logo-ul companiei 'Antibiotice a+' în mâinile unui pacient ce tocmai a ieșit dintr-o farmacie, într-o știre la televizor dar și atunci când circulăm în țară cât și în afara ei. Mulțumesc tuturor angajaților companiei pentru loialitatea și dedicarea lor, mulțumesc tuturor partenerilor cu care împreună ne-am dezvoltat, mulțumesc tuturor oamenilor care au încredere în produsele noastre și pentru care ne străduim să aducem un plus de sănătate", a mai spus Ioan Nani.

Misiunea companiei, pe lângă aceea de a face medicamente valoroase o reprezintă preocuparea continuă pentru o dezvoltare durabilă.

"Știință și suflet nu este numai sloganul companiei, este deja o misiune asumată. Susținătoare activă a vieții sociale, implicată în programe pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, Antibiotice a înființat, din anul 2011, Fundația Antibiotice Știință și Suflet, ce orientează donațiile și acțiunile de caritate către susținerea sănătății, educației, culturii și sportului — echipa de volei feminin Penicilina Iași beneficiind de susținerea companiei de peste 50 de ani", a menționat Ioan Nani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...