Iași: Mai mulți avocați, printre care și Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, audiați la DIICOT; judecătorul de la Curtea de Apel audiat și el

Iași: Mai mulți avocați, printre care și Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, audiați la DIICOT; judecătorul de la Curtea de Apel audiat și el

Judecătorul de la Curtea de Apel Iași suspectat că ar fi luat mită pentru a da un răspuns favorabil într-un dosar de evaziune fiscală este audiat sâmbătă la DIICOT Iași. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, au fost audiați mai mulți avocați, printre care și șeful Baroului Iași, Marius Striblea.

La ieșirea de la audieri, el le-a spus jurnaliștilor că avocații au fost audiați ca martori în dosarul în care judecătorul Curții de Apel Iași este suspectat de luare de mită.

"Toți am primit aceeași întrebare, dacă avem cunoștință că acea familie să fi intervenit pe lângă judecător. Eu nu am cunoștință de așa ceva. Cred că în total au fost vreo 10 avocați. Am înțeles că ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit", a spus Marius Striblea într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit unor surse judiciare, un magistrat de la Curtea de Apel Iași ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei și produse alimentare (curcan și vin) pentru admiterea unei contestații în anulare față de doi dintre membrii clanului Nunucă, condamnați definitiv la trei ani închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar al DIICOT — Serviciul Teritorial Iași.

Intermediar ar fi fost un judecător de la Pașcani, care în prezent este pensionar, potrivit surselor citate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria