Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

IGPR: 75 kg cocaină confiscate și 80 de persoane reținute sau arestate în două săptămâni

Polițiștii au confiscat peste 75 de kilograme de cocaină, peste 60 de kilograme de substanțe susceptibile a fi droguri de risc, 316 comprimate, precum și alte bunuri interzise la deținere sau folosite la săvârșirea de infracțiuni grave iar 80 de persoane au fost reținute sau arestate în acțiuni desfășurate pe parcursul a două săptămâni. Potrivit unui comunicat al IGPR remis miercuri, în perioada 27 martie — 9 aprilie polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 59 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul investigațiilor desfășurate în cauzele aflate în anchetă pentru probarea activității infracționale a 329 de persoane suspectate polițiștii au efectuat 327 de percheziții ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât și autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracțională. Pe baza probatoriului administrat 80 de persoane au fost reținute sau arestate.

Au fost confiscate 24 de laptopuri, 82 de cartele SIM, șapte tablete, două routere wireless, 198 de medii de stocare, trei camere foto și video, 30 de carduri bancare și o armă. De asemenea, polițiștii au ridicat 75 de kilograme de cocaină, cinci kilograme de marijuana, 8,7 kilograme de khat, 19,6 grame de heroină, 2,8 kilograme de canabis, 50 de kilograme de substanțe vegetale, 316 de comprimate, precum și șapte cântare și patru grindere folosite în activitate infracțională.

De asemenea, au fost ridicate și șapte tone de combustibil lichid, 2,2 tone de ulei de motor, 629.660 de țigarete și trei kilograme de tutun, 341.500 de lei, 37.695 de euro, 750 de USD, 3.160 de lire sterline, 240 de dinari și 133.000 de forinți. Au fost depistați și 2.230 de euro, susceptibili a fi contrafăcuți.

Ca măsură complementară, au fost instituite sechestre asigurătorii asupra a opt autoturisme care le aparțineau celor în cauză.

La acțiunile desfășurate au participat 681 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române și al structurilor Jandarmeriei Române. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

5 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită