Incendiu la două vagoane ale unui tren pe ruta Dorohoi-Iaşi. Călătorii au fost evacuaţi. Trenul şi-a reluat circulaţia

Incendiu la două vagoane ale unui tren pe ruta Dorohoi-Iaşi. Călătorii au fost evacuaţi. Trenul şi-a reluat circulaţia

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la două vagoane ale unui tren de călători care circula pe ruta Dorohoi-Iaşi, călătorii fiind evacuaţi, iar pompierii intervenind pentru stingerea flăcărilor.

Incendiu la două vagoane ale unui tren pe ruta Dorohoi-Iaşi. Călătorii au fost evacuaţi (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

UPDATE 09:10 Trenul de pe ruta Dorohoi - Iaşi afectat de un incendiu şi-a reluat circulaţia

Trenul privat care circula pe relaţia Dorohoi - Iaşi, vineri dimineaţă, când un incendiu a izbucnit la unul din automotoare şi-a reluat circulaţia spre Iaşi, fără a avea în componenţă automotorul afectat, iar traficul feroviar pe linie se desfăşoară în sigurnaţă, informează CFR SA.

Potrivit unui comunicat CFR, o degajare de fum s-a produs în jurul ore 05.45 la al doilea automotor al trenului privat 14816 care circulă pe relaţia Dorohoi - Iaşi, linie de cale ferată de asemenea privată.

Călătorii au fost evacuaţi şi mutaţi în primul automotor, pentru a se evita orice pericol. Trenul şi-a reluat călătoria cu o întârziere de 53 de minute, spre Iaşi, având în compunere un singur automotor.

La ora 8.07, automotorul afectat a fosr retras în staţia Dorohoi, iar în acest moment circulaţia feroviară pe secţia privata Dorohoi - Iaşi se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, incendiul a fost anunţat la 112, în jurul orei 5.45, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

”Incendiul se manifesta la două vagoane, primul era afectat mai mult iar cel de-al doilea parţial. Incendiul a fost lichidat, nu există victime. Se lucrează pentru stabilirea pagubelor şi cauzei incendiului”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Conform sursei citate, călătorii aflaţi în tren - zece persoane - au fost evacuaţi de către reprezentanţii CFR, fără să fie înregistrate victime.

Ea a mai spus că incendiul a izbucnit imediat după plecarea trenului, înainte să ajungă în halta Broscăuţi, prima de pe ruta Dorohoi-Iaşi.

Pe ruta respectivă mai circulă trenul Iaşi-Dorohoi, Dorina Lupu precizând că în prezent nu sunt alte trenuri blocate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale