Începe Bacalaureatul, sesiune iunie – iulie 2014. Dascălii sunt în continuare nemulțumiți, elevii, conform rezultatelor de la simulare, nu foarte bine pregătiți  

Absolvenții claselor a XII-a care s-au înscris pentru susținerea Examenului de Bacalaureat, peste 170.000 în toată țara, sunt așteptați de mâine la prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba A se susține în perioada 10 – 12 iunie, urmată, în 11 – 13 iunie, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B),  16 – 20 iunie - evaluarea competenţelor digitale  (proba D), iar probele orale și practice se încheie, în 23 - 27 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise încep în 30 iunie, cu cea la limba și literatura română (proba E). 1 iulie este rezervată susținerii probei scrise la limba și literatura maternă,  2 iulie- probei obligatorii a profilului (elevii de la profilele filologice vor fi testați la disciplina istorie, iar cei de la real la matematică), iar probele se încheie în 4 iulie cu cea la alegere a profilului și specializării (liceenii filologi își vor alege una dintre disciplinele: geografie, filozofie, psihologie, economie, iar cei de la real vor alege între fizică, chimie și biologie). În 7 iulie vor fi afișate rezultatele înainte de depunerea contestațiilor, iar în 11 iulie se fac publice rezultatele finale.

Examenul de Bacalaureat începe în acest an sub semnul nemulțumirii deja exprimate a profesorilor, care reclamă sumele mici decontate de stat pentru activitatea de supraveghere a elevilor în timpul probelor și pentru cea de evaluare a lucrărilor. Proaspeții absolvenți au și aceștia temerile lor, simulările susținute în luna martie a acestui an arătând că sunt și nu prea pregătiți pentru marele examen, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mii de absolvenți din toată țara nu s-au înscris la această primă sesiune.

Nici jumătate dintre candidați n-au obținut la simulare note de trecere (promovabilitate generală  42%), pe discipline rezultatele arătând astfel: 52,8%  dintre elevii testați au obținut note peste 5 la limba și literatura română, 42,51% la proba obligatorie a profilului (istorie și matematică), 53,92% la proba la alegere a profilului.

Vestea bună este că, pentru al doilea an la rând, la limba și literatura română  elevii vor primi subiecte cu grade de dificultate diferite, în funcție de specializare. Vor fi declarați admiși candidații care îndeplinesc simultan condițiile: obțin cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe, iar media notelor obținute la cele cinci probe (șase în cazul elevilor care susțin și probele în limba maternă) este cel puțin 6.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut