INCIDENT pe aerobaza de la Boboc: Un elicopter a atins accidental solul. Nu sunt victime

INCIDENT pe aerobaza de la Boboc: Un elicopter a atins accidental solul. Nu sunt victime

Un elicopter IAR-316 B aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a fost implicat, vineri la prânz, într-un incident aviatic, după ce a atins accidental solul în timpul unui zbor de instrucţie, echipajul reuşind să coboare din aeronavă în siguranţă.

Incident pe aerobaza de la Boboc: Un elicopter a atins accidental solul. Nu sunt victime (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

"Astăzi, 22 august, în jurul orei 12.30, un elicopter IAR-316 B, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul cu partea posterioară, pe timpul unui zbor de instrucţie, în cadrul exersării manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platformă. Echipajul aeronavei, format din doi piloţi şi mecanicul de bord, a părăsit aeronava în deplină siguranţă. Aceştia nu au acuzat probleme de sănătate, dar conform procedurilor standard, sunt evaluaţi medical", informează MApN.

Potrivit ministerului, o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se află la faţa locului pentru investigarea tehnică a evenimentului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...