INFP: Cutremur de 3,2 grade pe Richter în Vrancea, marți dimineață

INFP: Cutremur de 3,2 grade pe Richter în Vrancea, marți dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață, la ora 9,55 (7,55 UTC) în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 120 kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Localitățile cele mai apropiate de epicentru Covasna (42 km), Râmnicu Sărat (46 km), Buzău (53 km), Focșani (54 km) și Târgu Secuiesc (57 km).

La aproximativ o oră de la seismul produs în zona Vrancea, un alt cutremur a avut loc în Maramureș, județul Satu Mare, la o adâncime de 5 km. Seismul a avut o intensitate de 2,1 grade pe Richter.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea s-au produs 13 cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur din România s-a produs în data de 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...