INFP: Cutremur de 3,6 grade pe Richter în Vrancea, sâmbătă la ora 9,39

INFP: Cutremur de 3,6 grade pe Richter în Vrancea, sâmbătă la ora 9,39

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora locală 9,39, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/. Seismul a avut loc la o adâncime de 111 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Focșani (27 kilometri), Mărășești (30 kilometri), Adjud (43 kilometri), Tecuci (45 kilometri) și Râmnicu Sărat (48 kilometri).

Sâmbătă, la ora locală 0,15 s-a mai produs un seism, dar de o intensitate mai mică, 3 grade pe scara Richter, în aceeași zonă seismică, dar în județul Buzău. Seismul a avut loc la o adâncime de 143 de kilometri.

În data de 29 martie, în județul Buzău, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, acesta fiind cel mai mare seism înregistrat în România, în 2015.

Conform datelor INFP, de la începutul anului, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.
Anul trecut, în data de 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...