Inspector de la ITM Bucureşti, trimis în judecată pentru că a luat mită

Inspector de la ITM Bucureşti, trimis în judecată pentru că a luat mită

Dosarul în care Ciprian Grigoraş a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale) şi trafic de influenţă va fi judecat de Tribunalul Bucureşti, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie propunând instanţei menţinerea măsurii arestului preventiv a inspectorului de la ITM Bucureşţti şi în timpul judecării cauzei.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în 16 iulie, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, inspectorul Ciprian Grigoraş a primit suma de 200 de lei de la două persoane, denunţători în cauză, "pentru a efectua controlul într-un mod favorabil acestora şi pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale aferente neregulilor descoperite".

Ulterior, în 25 iulie, cu ocazia continuării controlului la aceeaşi societate, inspectorul Ciprian Grigoraş a cerut celor doi denunţători o sumă de bani şi a primit 2.000 de lei de la unul dintre ei. În schimbul banilor, inspectorul de la ITM Bucureşti s-a angajat să nu amendeze firma cu 10.000 de lei şi a promis că va determina o colegă să nu aplice sancţiunea contravenţională.

Inspectorul de la ITM Bucureşti a fost prins în flagrant în aceeaşi zi, în timp ce primea cei 2.000 de lei ceruţi.

Ciprian Grigoraş a fost arestat în 26 iulie, de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...