Iohannis a decorat mai mulți militari, la 70 de ani de la victoria din Al Doilea Război Mondial

Iohannis a decorat mai mulți militari, la 70 de ani de la victoria din Al Doilea Război Mondial

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a mai multor generali în retragere, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, informează Administrația Prezidențială.

"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite pe câmpul de luptă, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în întreaga carieră militară, domnul președinte Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național 'Pentru Merit' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului general-maior în retragere Vasilache Romu-Dumitru, Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului general de brigadă în retragere Conțeanu Petre, și Ordinul 'Virtutea Militară' în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, domnului general de brigadă Sandu Temistocle", precizează sursa citată.

De asemenea, adaugă aceeași sursă, Iohannis a acordat Ordinul 'Virtutea Militară' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului-locotenent Didulescu Constantin, generalului-maior Ispas Constantin, generalului-maior Pruteanu Neculai, generalului de brigadă Bădica Stan, generalului de brigadă Birișiu Ioan, generalului de brigadă Dobrescu Florea, generalului de brigadă Dreptate Teofil, generalului de brigadă Mancaș Constantin, generalului de brigadă Mărăcine Constantin, generalului de brigadă Popa Ionel și colonelului Iogu Atanasie Nicolae. Toți sunt militari în retragere.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro