Iohannis, la inaugurarea Centrului Național Cyberint - unitate a SRI

Iohannis, la inaugurarea Centrului Național Cyberint - unitate a SRI

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la inaugurarea noului sediu al Centrului Național Cyberint, unde a vorbit despre necesitatea unui cadru legislativ adecvat pentru prezervarea securității cibernetice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a remarcat progresele înregistrate de Serviciul Român de Informații în punerea în stare de funcțiune a unui sistem național de securitate cibernetică, în condițiile în care amenințarea este una aflată într-o dinamică permanentă.

De asemenea, șeful statului a vorbit despre importanța componentei de prevenție în domeniu și despre necesitatea adoptării unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil să ofere instrumentele necesare în mod legitim prezervării securității cibernetice în România.

Cu acest prilej, profesioniști din cadrul Centrului au susținut o serie de prezentări privind riscurile și amenințările de natură cibernetică cu care se confruntă România, aliații și partenerii săi, precum și măsurile luate de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint, pentru gestionarea acestora.

Centrul Național Cyberint, unitatea Serviciului Român de Informații, care are drept misiune asigurarea capabilităților de prevenire, protecție, reacție și management al consecințelor în situația unor atacuri cibernetice, a fost înființat în 2008, odată cu adoptarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărârii privind aprobarea Structurii și a Regulamentului de Funcționare ale SRI. Centrul oferă platforma de colaborare a instituțiilor din cadrul sistemului de securitate națională cu responsabilități în domeniu, precum și interfața de cooperare cu structurile similare din cadrul NATO.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...