Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Iohannis, militarilor români din teatrele de operații: Vă cer să vă îndepliniți în continuare obligațiile cu cinste și demnitate

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți în cadrul unei videoconferințe un mesaj militarilor români din teatrele de operații, cu prilejul Zilei Naționale a României, în care le-a cerut să-și îndeplinească în continuare obligațiile cu cinste și demnitate. "Vă cer să vă îndepliniți și în continuare obligațiile cu cinste și demnitate, pentru a arăta lumii că sunteți nu numai apărători în uniformă ai intereselor naționale, dar și ambasadori ai spiritului românesc și ai respectului pentru valori", a declarat Iohannis.

El a apreciat că militarii aflați în teatrele de operații din Afganistan și Balcanii de Vest promovează cu onoare imaginea Armatei României, profesioniste.

"Știu că vă faceți datoria față de țară departe de familii și de cei dragi, în condiții dificile. Din acest motiv, profesionalismul și seriozitatea cu care reprezentați statul român în teatrele de operații merită toată aprecierea noastră. Faptul că vă asumați conștient riscurile pe care le implică activitatea dumneavoastră, îndeplinind misiuni complexe în zone extrem de ostile, în care există mari diferențe culturale, religioase și de mentalitate, dovedește curaj și patriotism. Națiunea română este mândră că are astfel de militari, responsabili și dedicați. Încrederea de care se bucură Armata României în rândul populației se datorează în bună măsură și dumneavoastră", a declarat Iohannis.

El a subliniat că românii știu că integrarea țării noastre în structurile euro-atlantice este în mare parte și meritul militarilor, arătând că Armata continuă să fie un veritabil ambasador al României, oferind țării vizibilitate, credibilitate și predictibilitate în plan extern.

"În același timp, experiența acumulată în aceste teatre de operații, colaborarea și cooperarea cu celelalte armate prezente în Afganistan sau Balcani, contribuie semnificativ la eforturile naționale pentru realizarea unei armate române moderne, performante, mobile, capabile să-și ducă la bun sfârșit misiunile specifice", a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la parada militară de Ziua Națională organizată la București, după care a depus un buchet de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 TABEL Când te poţi pensiona în funcţie de anul naşterii conform noii legi a pensiilor

2 FOTO Simona Halep / „A fost o seară magică la balul de la Wimbledon, nu o voi uita niciodată”

3 BREAKING Kovesi, interviu INCENDIAR pentru BBC!

4 ALERTĂ Dăncilă începe ÎNGROPAREA Guvernului! Moga la Interne și Mănescu la Externe!

5 VIDEO Priviți-o cum fuge, nenorocita, când e întrebată despre 10 august și Carmen Dan! Oameni buni, a fugit de…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!