Iulian Iancu, la DNA: Sunt invitat pentru transportul de persoane, în 2012, la lansarea candidaților

Iulian Iancu, la DNA: Sunt invitat pentru transportul de persoane, în 2012, la lansarea candidaților

Deputatul Iulian Iancu a declarat joi, la sediul DNA, că a venit pentru a da lămuriri în legătură cu transportul unor persoane, în anul 2012, la lansarea candidaților social democrați pe Stadionul Național, negând vreo legătură cu dosarul în care este urmărit penal judecătorul CCR Toni Greblă.

El a precizat că a venit de la ora 13,00, deși era chemat la ora 14,00.

"Nu știu nimic de cazul respectiv (n.r. dosarul lui Toni Greblă). Nu am nicio tangență. Nu cunosc de ce este chemat domnul Greblă. Eu vă spun de ce sunt eu invitat: eu sunt invitat pentru transportul de persoane, adică membrii de partid, în anul 2012, la lansarea candidaților pe stadionul "23 August". Acolo sunt semne de întrebare. Tot ce știu o să spun cu mare plăcere și acum și când ies. Nu m-am ocupat niciodată de transportul de persone în partid și nici de logistică în partid, dar dacă pot să spun, o să spun cu mare plăcere", a afirmat Iancu, care a adăugat că e vorba de transportul de persoane de la Bacău la București.

El a recunoscut că a fost chemat în calitate de suspect.

Despre finanțarea campaniei electorale, deputatul a spus că acest lucru s-a făcut, în cazul tuturor membrilor de la Bacău, prin cotizația membrilor de partid.

Iulian Iancu a menționat că nu știe amănunte despre exportul de produse alimentare."Aud pentru prima dată în viața mea de la dvs. (...) Nu știu nimic din toate lucrurile pe care le menționați dvs, se poate să fie în dosarul în care este implicat domnul Greblă. Aici este direct legat de transporturi de persoane. Nu am nicio legătură cu cazul acesta".

Surse judiciare au precizat joi că doi parlamentari ar fi vizați în dosarul lui Toni Greblă și că ar fi vorba de Iulian Iancu și Lucian Șova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...