Iulian Iancu, la DNA: Sunt invitat pentru transportul de persoane, în 2012, la lansarea candidaților

Iulian Iancu, la DNA: Sunt invitat pentru transportul de persoane, în 2012, la lansarea candidaților

Deputatul Iulian Iancu a declarat joi, la sediul DNA, că a venit pentru a da lămuriri în legătură cu transportul unor persoane, în anul 2012, la lansarea candidaților social democrați pe Stadionul Național, negând vreo legătură cu dosarul în care este urmărit penal judecătorul CCR Toni Greblă.

El a precizat că a venit de la ora 13,00, deși era chemat la ora 14,00.

"Nu știu nimic de cazul respectiv (n.r. dosarul lui Toni Greblă). Nu am nicio tangență. Nu cunosc de ce este chemat domnul Greblă. Eu vă spun de ce sunt eu invitat: eu sunt invitat pentru transportul de persoane, adică membrii de partid, în anul 2012, la lansarea candidaților pe stadionul "23 August". Acolo sunt semne de întrebare. Tot ce știu o să spun cu mare plăcere și acum și când ies. Nu m-am ocupat niciodată de transportul de persone în partid și nici de logistică în partid, dar dacă pot să spun, o să spun cu mare plăcere", a afirmat Iancu, care a adăugat că e vorba de transportul de persoane de la Bacău la București.

El a recunoscut că a fost chemat în calitate de suspect.

Despre finanțarea campaniei electorale, deputatul a spus că acest lucru s-a făcut, în cazul tuturor membrilor de la Bacău, prin cotizația membrilor de partid.

Iulian Iancu a menționat că nu știe amănunte despre exportul de produse alimentare."Aud pentru prima dată în viața mea de la dvs. (...) Nu știu nimic din toate lucrurile pe care le menționați dvs, se poate să fie în dosarul în care este implicat domnul Greblă. Aici este direct legat de transporturi de persoane. Nu am nicio legătură cu cazul acesta".

Surse judiciare au precizat joi că doi parlamentari ar fi vizați în dosarul lui Toni Greblă și că ar fi vorba de Iulian Iancu și Lucian Șova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

5 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore