Judecătoria Sectorului 5: Spor de pedeapsă de șase luni de închisoare pentru George Copos

Judecătoria Sectorului 5: Spor de pedeapsă de șase luni de închisoare pentru George Copos

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit un spor de pedeapsă de șase luni de închisoare pentru omul de afaceri George Copos, în urma contopirii celor două pedepse primite în dosarul Loteria, respectiv cel al Transferurilor.

"(...) Contopește pedepsele astfel stabilite, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare pe care o sporește cu 6 luni, în final 4 ani și 6 luni închisoare (în care este inclus și sporul de 8 luni închisoare aplicat prin sentința nr. 238 din 3.04.2012 a Tribunalului București definitivă prin decizia nr 222/A/4.03.2014 a Curții de Apel București)", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5, care poate fi contestată.

De asemenea, instanța interzice mai multe drepturi pentru Copos pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei, printre care dreptul de a fi ales în autoritățile publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii pentru care a fost condamnat și dreptul de a deține calitatea de asociat sau reprezentant al unui club de fotbal.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv, pe 25 august, la 4 ani de închisoare în dosarul Loteria I, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Instanța a respins apelul lui George Copos și a menținut hotărârea dată în ianuarie 2013 de Judecătoria Sectorului 2, care a pronunțat aceeași sentință pentru evaziune fiscală.

George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a mai fost condamnat, în luna martie, la 3 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul Transferurilor.


AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani