Judecătorii au respins contestația DNA față de modificările controlului judiciar pentru Mircea Băsescu

Judecătorii au respins contestația DNA față de modificările controlului judiciar pentru Mircea Băsescu

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins ca fiind nefondată contestația DNA împotriva deciziei Tribunalului ca Mircea Băsescu să rămână sub control judiciar cu posibilitatea de a pleca din județul Constanța fără încuviințarea instanței, rămânând interdicția cu privire la părăsirea teritoriului României. Hotărârea instanței este definitivă.

Aceeași decizie a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța și în cazul lui Marian Căpățână.

Pe 12 august, Tribunalul Constanța a hotărât că Mircea Băsescu poate părăsi județul Constanța, cu obligația "să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată".

Pentru Marian Căpățână judecătorii au dispus menținerea controlului judiciar, înlocuind măsura prin care era obligat să nu plece din București cu cea a obligării de a nu părăsi țara decât cu acordul instanței.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria